Päivitetty 27.11.2020

Saariselän laskettelukauden avajaiset

Tervetuloa avaamaan laskettelukausi kanssamme 28.11.2020!

Kuva lumettomasta tunturimaisemasta ja lumiaidoista.

Lämpimästä säästä johtuen luonnonlunta ei ole tunturissa juurikaan.

Avoimet rinteet

Avajaisviikonloppuna 28.11.2020 alkaen laskettelu aloitetaan Iisakkipää-tunturilla, ja avaamme sompahissin ja naruhissin alueet. Avoimet hissit 28.11.2020: i2 ja i3, avoimet rinteet: 12, 13, 14 ja 15. Ikävä kyllä tuulen vuoksi ankkurihissin (i4) nousuladulle ei ole saatu lumetuksesta huolimatta tarpeeksi lunta, joten ensimmäisen kokopitkän rinteen avaaminen siirtyy. Avaamme ankkurihissin heti, kun lunta on saatu tarpeeksi.

Pulkkailu

Pulkkamäki ei ole vielä auki avajaisviikonloppuna lumenpuutteen vuoksi. Pulkkamäen lumetus ja huolto vaativat sään kylmenemisen lumetusta varten alle -5C asteeseen moneksi päiväksi peräkkäin ja/tai reilun määrän luonnon lunta. Tavoitteemme pulkkamäen ja Kaunispään tuolihissin avaamiseen on 12.12.2020.

Kuva ensilumenladusta.

Ensilumenlatu avattiin 11.11.2020

Latutilanne

Saariselällä on tällä hetkellä avoinna 3,3 kilometriä/suunta ensilumenlatua, joka alkaa Santa’s Hotel Tunturin takaa ja päättyy Laanilaan. Lisäksi Kuutamolatu (6 km) ja Laanila – poroaita – Kiilopää – Kakslauttanen – Tievatupa (13 km) reitit on pohjattu, mutta niillä ei vielä ole perinteisen tyylin latuja. Huomioithan, että pohjatuilla laduilla liikkuessa tulee käyttää erityistä varovaisuutta, sillä ladulla saattaa olla paikoittain kiviä. Lisää latuja avautuu, kun luonnonlunta sataa reilusti.

Ajankohtaisen latutilanteen löydät Saariselän Ladut-sivustolta

Pin It on Pinterest

Share This